Sep 20, 2016

Felinus International CFA Show Grote-Brogel in België 10 en 11 september 2016.  


Heerlijk weer een weekend naar de show met Addy

 

Felinus International CFA Show Grote-Brogel in België 10 en 11 september 2016.      


Keurmeesters:
Nancy Dodds (USA-LH/SH)
Russell Webb(USA-AB)
Yanina L. Vanwonterghem (Belgium AB)Heer
Irina Kharchenko (Russia-AB)
Pam Delabar(USA/Finland-LH/SH)
Tatiana Slizhevskaya (Ukraine-Guest-AB)
 
We schrijven in augustus weer Atlas en Yessie in voor de show. We hebben er heel veel zin in.  Yessie is gesteriliseerd ze gaat mee doen in de castraten klasse. Steeplechase Atlas is Champion en heeft al een paar grandpunten we hopen er weer wat bij te halen. Vrijdag  9 september een hele dag wassen en drogen , de auto laden met alle show spullen. Zaterdagmorgen om 6.30 vertrekken Addy en ik weer vol goede moed voor  een gezellig show weekend. Er zijn gelukkig heel wat meer aanmeldingen.
We verwachten niet zoveel van Yessie omdat ze nog maar net een jaar is en nog maar 5 weken geleden gesteriliseerd is. Des te leuker is het dan dat ze alle keren finale draait. 

show sept 2016 finale yessie

show sept 2016 Yessie finale
 
Atlas doet het zeker niet slecht maar zijn kleur is een probleem. Rood is altijd moeilijk ze hebben vaak spook strepen. Zijn ze nu tabby of zijn ze nu solid. De meningen verschillen daarin enorm. Ik vindt hem nu ook echt wel tabby hij heeft veel strepen omdat hij rood op zijn stamboom staat heb ik hem toch in de solid klasse ingeschreven. Hij is ook nog jong net een jaar dan hebben ze meestal meer strepen. Nou ja we zien wel wat het gaat worden. Zaterdag wel twee keer second best of breed maar geen finales voor Atlas. Zondag draait Atlas wel een finale ( 6de kat) . Hij behaald op deze show 26 grandpunten. Ik ben er trost op. Yessie wordt PREMIOR  en heeft  haar eerste grandpunten behaald.

show sept 2016 atlas finale

 
De barbeque is weer super en ook gezellig. Het was nog  erg warm ook de katten hadden er veel last van gelukkig had Joke de Vegchter in haar stand Coolpads te koop. Geweldig wat waren we daar blij mee en zeker onze poezebeesten.  Voor de barbeque konden we de poezen in een andere koelere zaal zetten tot na de barbeque.

show sept 2016 barbeque

Rond negen uur zijn we naar B &B Welthof gegaan om te overnachten. Alles ook weer prima verzorgd en heerlijk geslapen ook Atlas en Yessie hebben we niet gehoord die nacht.  Nu nog genieten van een heerlijk ontbijt en dan weer terug naar de hal voor de tweede dag.

show sept 2016 welthof

 
Om 9 uur is iedereen weer in de zaal aanwezig en daar gaan we weer met zijn allen kijken wat de keuring deze dag gaat brengen.

show sept 2016 keuring

De uitslagen worden meegeschreven in de catalogus om deze later thuis mog eens te kunnen bekijken.
Wat was het weer een geslaagd weekend.
Gewoon gezellig onder elkaar en weer prachtige katten gezien van verschillende rassen.

show sept 2016 linten

Omdat Yessie elke ring finale draaide hebben we zoveel linten.  Ik ben best wel trots op deze kleine meid ze is in mijn cattery geboren. Ze gaat nu bij mijn vriendin in de straat wonen, ik mag haar nog wel lenen om mee naar show te gaan.