Apr 28, 2019

Cat Fanciers Of Finland 9 en 10 maart 2019


Op de GP, CH Callisto Uriaha Heep

uriaha in tent

Op vrijdag 8 maart is het vroeg dag. Om kwart over zeven zit ik in de trein naar Schiphol. Meg stapt in Bergen op Zoom in. We vliegen rond de middag en zijn om drie uur in Vantaa.

trein 

schiphol

Alles loopt op rolletjes gelukkig geen last van de wind zoals de dag ervoor. 

op weg

We hebben een plaats achter in het vliegtuig. Uriaha en Mango zitten onder de stoel. Ze zijn rustig. Uriaha is bijna acht jaar en heeft nog nooit gevlogen ze vindt het allemaal wel prima.

heen

We zijn onderweg . We gaan er een gezellig showweekend van maken.

transfer

We wachten op de gratis shuttlebus naar ons hotel. Het is maar goed dat de hoezen rond de tassen zitten het is rond het vriespunt in Vantaa.

avondsamen

  Doerte ,Corrie , Meg en ik eten in het hotel gezellig katten praatjes. Doerte is met haar Maine Coon gecastreerde kater op dit moment beste castraat van Europa. Ze heeft heel veel shows gedaan dit seizoen. Corrie heeft haar bobtail kitten bij zich. Meg haar rode open kater en ik Uriaha in de castraten klasse. Als het goed is zitten we naast elkaar op de show. Dat zien we morgen.

smorgens taxi

Het heeft een beetje gesneeuwd vannacht. De taxi brengt ons naar de hal. het is maar een klein stukje van ons hotel naar de hal. Prima te doen en zeker als je met meerdere gaat.

showhal

De hele rij aan de zijkant zit vol bekende. Een gezellige boel met de Finnen, Duitsers, Zwitsers en Nederlanders. We gaan van start. Er zijn best veel castraten ingeschreven. We zien wel wat het gaat worden.

yanina keuring peter

 

vicky

Uriaha doet het prima . Ze is gestart bij Yanina Vanwoterghem met een derde plaats in de super special. In de All Breed is ze vierde bij Yanina. Dat is echt een super begin. Bij Vicky Nye is ze zevende en bij Peter van Wonthergem is Uraiha 2 de. Mijn dag kan niet meer stuk. Dat zijn best veel regio winner punten die Uriaha bij elkaar sprokkelt.

hotel

Eten weer in het hotel. Het is er prima en we hoeven niet op pad met de taxi. Op naar de zondag de tweede show dag.

bij de hal hal

michael

Bij Michael Schleissner behaald Uriaha de 7 de plaats. Ik ben trots op mijn oude meisje. Bijna 8 jaar en nog zo in conditie dat is zo fijn. Ze is ook een super lieve poes.

Doreann Nasin Albert Kurkowski

Bij Doreann Nasin wordt Uriaha vierde. Ik was daar niet op berekend Doreann zag dat er een dunne plek achter haar oor heeft.

Filmpje keuring Doreann Nasin

Ja de vachten gaan rond deze tijd echt achteruit. Nu nog de laatste ring en ook daar weer finale Bij Albert Kurkowski wordt Uriaha weer vierde. Ze heeft heel veel punten behaald dit weekend. Staat nu in de top tien bij de Regio winners van de castraten en dat in maar drie shows.

Film AB Finale bij Albert Kurkowski

De show zit erop nog een gezellige avond in het hotel en morgen heel vroeg naar de luchthaven. 

de hal klaar om naar huis te gaan

Om zeven uur moeten we vliegen het is dus al heeeeel vroeg dag. 

finnair Uriha in het vliegtuig

ijsvrij maken

Het vliegtuig wordt ijsvrij gemaakt. Maar dan...……………………………………………...Het is vreselijk slecht weer in Nederland heel veel storm en zijn vele vluchten geannuleerd. Het vliegtuig krijgt geen toestemming om te vertrekken. Daar zitten we dan. Twee uur hebben we moeten wachten voor dat de toestemming er kwam. Er kon niet op alle banen geland worden. 

in de lucht

 

Gelukkig we zijn bijna op schiphol en ondanks de storm zet de piloot het vliegtuig keurig zachtjes aan de grond.

 

koffers laatste hapje

terug in Nederland

Veilig terug in een stormachtig Nederland. Nemen nog even de tijd om iets te eten en drinken op Schiphol en daarna met de trein huis op aan. Ik heb weer genoten van een fijn weekend.

linten