Jun 25, 2018

CFA show 28 en 29 april 2018, Cluny Frankrijk


 

GC Steeplechase Atlas of Callisto  

 

 

 

Keurmeesters:

Kenny Currle(USA-AB-SSP)
Pam Delabar (FI/USA-AB-SSP)
Peter Vanwonterghem (BE-AB-SSP)
Yanina Vanwonterghem(BE-AB-SSP)

Nancy Dodds(USA-AB-SSP)
Daniel Counasse(Guest BE-AB-SSP)
 Richard Maignaut(Guest Fr  SP)
Sandra Licciardi(Guest Fr SP)

 DSC_1071.k


Vrijdagmorgen vertrekken we vol goede moed naar Cluny in Frankrijk ruim 750km rijden.Het is prachtig weer. We moeten wel naar deze show nu Atlas op de 25 ste plaats staat voor REGIO WINNER.  De 25 ste plaats betekend een extra titel op zijn stamboom en 26 ste is niets. We weten dat het niet makkelijk zal worden ,het is er op of er onder. Onderweg genieten we van het prachtige weer. De reis gaat voorspoedig. In Bresse-sur-Grosne hebben we een schitterend  B&B geboekt. Heel erg mooi landelijke gelegen. Eten doen we ook in de B&B. Het is echt super.

 DSC_1074.k DSC_1075.k

DSC_1080.k DSC_1108.k

Zaterdagmorgen vol goede moed op naar Cluny . 87 katten staan er in de catalogus. Het is een goed georganiseerde show. Heel veel bezoekers . We hebben het prima naar ons zin veel belangstelling voor Atlas en ook zijn resultaten. Poeh het gaat er om spannen. De nummer 26 en 27  op de ranglijst voor REGIO WINNER zijn ook ingeschreven. Daar het voor Atlas toch al heel moeilijk wordt om finales te draaien is het spannend  er is een hele mooie witte en schitterende zwarte in zijn klasse en Atlas is  al wat uit vacht aan het  raken voor rood altijd slecht dit gaat ten koste van de effen kleur. De nummer 27 hebben we de meeste angst voor dat is een Sphynx en is de enige op de show. Nummer 26 is een bi-colour poes die op dit moment geen vacht meer heeft ( hebben we net bekeken). Na twee ringen gaan we op zoek naar de Sphynx die nog niet in de hal is, horen dat hij onderweg is. De eerste dag komt hij gelukkig niet het kan zijn dat hij de catalogus gezien heeft en heeft gedacht die Steeplechase Atlas is er dan is het moeilijk om de benodigde aantal punten nog te halen. Goed van ons dat we toch gegaan zijn. We draaien maar 1 finale zolang die andere bi-colour dat ook niet doet is er niets aan de hand. We staan ook redelijk wat punten voor op die poes. In de ene finale die we draaien neemt de keurmeester drie effen katten in zijn finale. GC Steeplechase Atlas of Callisto wordt 4 de in de super speciale en 7 de  All breed.

DSC_1116.kDSC_1121.k

 

We zijn hier erg blij mee de 25 ste plaats ……….komt een beetje in beeld. Zaterdag avond eten we weer bij de B&B er zijn mensen uit Duitsland gekomen voor een langweekend. Ze willen allemaal Atlas zien en natuurlijk vinden ze het geweldig. S'avonds drinken we gezellig met hun een paar wijntjes. Het is echt genieten van deze mini vakantie.

DSC_1128.k DSC_1131.k

Zondagmorgen gaan we weer vroeg naar de showhal. Spannend of de Spynx vandaag er zal zijn dan kan het nog zomaar gebeuren dat we de 25ste plaats kwijt zijn. Hij is er niet. De bi-colour draait een keer finale in een special daar kan ze niet genoeg punten krijgen.

DSC_1135.k

Trots ben ik mijn allereerste GRAND CHAMPION en ook mijn eerste REGION WINNER in regio 9( Europa en Rusland).

Ook wel weer jammer dit was dan echt Atlas zijn aller laatste show in de open klasse. Oh we gaan hem missen hij vond het altijd zo leuk om mee te gaan. Nu hopen dat hij mooie kindjes gaat geven en dan over enkele jaren weer mee als castraat naar de show kan.

Voor vier uur zitten we in de auto. Het is de bedoeling naar huis te rijden. Ze geven wel heel slecht weer af voor België en Luxemburg. Het eerste stuk gaat prima. In Luxemburg komen we in noodweer terecht. We overwegen om een hotel te zoeken maar ja dat wordt ook echt zoeken. Volgen het weer op buienradar en rijden langzaam verder. Het is echt afzien rond twee uur s'nachts zijn we gelukkig thuis. Ook dat hebben we weer maar gedaan. Ik ben trots op mezelf dat ik dit weer ondernomen heb. Het show seizoen zit er op (mei tot mei). Ik heb twee REGIO WINNERS GP Callisto Yessie en GC Steeplechase Atlas of Callisto.