Mar 18, 2018

CFA UK Cat Fanciers 24-25 February 2018GP,RW Callisto Yessie,
GC Steeplechase Atlas of Callisto 

 

 

Keurmeesters:
Jacqui Bennett(USA-AB)
Peter Vanwonthergem (Belgium-AB)
Michael Schleissner(Germany-AB)
Karen Lawrence(USA-AB)
Olga Grebneva(Ukraine -AB)
Juergen Trautmann(Germany-AB)
Sally Tokens(UK Guest-LH)
Jo Ann Miksa-Blackwell(USA-AB)

 

 

Woensdagavond is Yessie door Anita(Yessie woont daar al 1 1/2jaar)gebracht. Donderdag Atlas en Yessie wassen voor de show.

atlas in bad droogblazen

Meerdere malen wassen daarna droog blazen.

knippen

De laatste punten , het knippen van de kop en plukken van de wangen. 

Vrijdagmorgen vertrekken we om 6 uur vanaf de carpool Kruiningen/Yerseke richting Zevenbergen waar we nog even een bakje koffie drinken en onze spullen overladen bij Remco en Joke in de auto. We rijden met hun mee daar wij niet durven rijden in Engeland. We vertrekken iets na 7 richting Calais (Frankrijk) waar we met de boot naar Dover gaan.

onderweg 4 katten aanboord

De auto zit vol 4 personen en 4 katten. Best een gedoe, bij de douane worden alle chipnummers met de hand opgeschreven daar betaal je dan 18 euro per kat enkele reis voor. 

aan boord 

Het is koud wel helder en rustig weer. We moeten in Stansted zijn wat naast Londen ligt. 

onderweg koffie

Onderweg af en toe een stop voor een bak koffie en dan weer verder het is best een eindje rijden. We hebben een leuk echt Engels hotelletje geboekt waar zich ook de plaatselijke pub bevindt. Rond vier uur zijn we er. Nu kunnen Atlas en Yessie lekker rennen en wat eten.

hotelkamer Yessie

Na alles geïnstalleerd te hebben vertrekken we nog even naar een supermarkt om inkopen te doen voor de show.  Terug in het hotel gaan we wat drinken in de pub. We zijn onderwerp van gesprek. Ja dat zijn die mensen die katten bij zich hebben en hier morgen en zondag naar de CFA show gaan.  Ik haal Atlas nog even dat vindt iedereen natuurlijk geweldig.

 superrmarkt avondeten in de pub

Heerlijk Appelcider van de tap en ook super lekker gegeten. We genieten van dit gezellige weekend.

verblijf

De andere morgen ontbijten we vroeg en gaan op pad naar de showhal in Stansted. Daar aangekomen zien we dat er veel mis is gegaan. Er waren blijkbaar geen tafels besteld dit moest de avond voor de show nog geregeld worden. Alles werd op de grond in de hal geplaats. Natuurlijk kon de keuring niet beginnen ook voor de keurmeesters waren geen keurtafels.

showhalgrond

Om half twaalf zijn de tafels er iedereen helpt ,de keuring kunnen nu snel beginnen. Het is een jonge vereniging ze doen hun best om een leuke goede show te organiseren. We gaan van start Yessie moet nog een paar finales behalen dan heeft ze 30 maal in de finale gestaan dit seizoen. We gaan proberen dit 3 jaar te behalen dan is ze GRAND OF DISTINCTION . Yessie doet het geweldig ze is ook mooi op dit moment.

michael yessie beste kat Jacqui Yessie beste kat

Yessie begint met een eerste plaats bij Michael Schleissner.  De eerste dag kan niet beter. 3 maal een eerste plaats en 1 keer een 2 de van de 4 ringen. 

Michael Atlas Peter 2 de kat

Atlas doet het ook prima 2 maal tweede, 1 maal 3 en 1 maal 4de een prachtig resultaat voor de eerste dag.

starter

We eten weer in het hotel. Het is er prima en reuze gezellig.

Jo Ann Yessie beste kat

De tweede dag Yessie is weer 2 maal eerst 1 keer 2de en 1 keer 4 de. Ze is de BESTE PREMIOR van deze show.

Atlas behaald 1 keer een 8ste plaats 1 keer een 6de en de laatste twee keuringen wordt hij 2 maal eerste. Het was een hele leuke show en wat een leuke mensen hebben we ontmoet.

jurgen 6 de kat

 

 

showhal

 

 

Gelukkig is de show heel vroeg klaar. We kunnen nog in het hotel eten op zondag is overal alles om zes uur dicht.

eten zondagmiddag

S'avonds blijven we wat kletsen en gaan rond 10 uur onze kamer opzoeken. Morgen gaan we weer richting Dover zodat we om 12 uur de boot kunnen nemen naar Calais. 

dorp

We verlaten om 9 uur het hotel. Het is slecht weer volop sneeuw ze geven voor Engeland in de loop van de dag een weer alarm af. 

boot

Gelukkig zijn we net op tijd Engeland uit.  Verder is het heeeeeel erg koud maar droog. Het was een leuke trip . Zo gezellig echt een korte vakantie.

We verleggen onze grenzen voortdurend nu zijn de vliegtickets al geboekt voor de show in Finland. In April gaan we met Atlas naar Helsinki.