May 10, 2016

CFA show in België 30 april en 1 mei 2016


Wat er allemaal komt kijken bij het showen

 

 

 

 

CFA Show in België 30 april 2016 en 1 mei 2016.
Keurmeesters:
Wayne Trevathan (USA-AB)
Patricia Jacobberger (USA-AB)
Yanina L. Van Wonterghem ( Belgium LH/SH))
Mary Auth (USA-AB)
Michael Schleissner (Germany-LH/SH)
John Hansson( UK -Guest-LH/SH)

 

 

Na enkele jaren weer eens naar de CFA show.
Maart 2016 schrijf ik mijn nieuwe kater Steeplechase Atlas en een poesje wat bij mij is geboren genaamd Yessie in voor de CFA show in Grote-Brogel in België.
Donderdag 28 en vrijdag 29 april heb ik vrij genomen om de twee schatten showklaar te maken.
Donderdag alle spullen gereed zetten (kamtafel,CFA tentje voor op de show,2 tentjes voor op de hotel kamer, 4 kattenbakken, beautycase met alle poedertjes,kammen,borstels ect,etens bakkjes,drinkbakjes, kattenbakvulling,brokken), wat moet er veel mee.
Vrijdag om 9 uur starten met wassen om 16 uur ben ik klaar met wassen en drogen. Nu nog alles opruimen het is overal haar van het blazen van de waterblazer, ik heb amper tijd gehad om te eten en koffie te drinken wat is het toch veel stuiven om een pers showklaar te maken van onder tot boven zit ik onder het haar.  Ik geniet van het resultaat.
s' avonds de auto laden en de kattenkoffers gereed zetten zodat ze er morgen ochtend in kunnen. Atlas en Yessie  nogmaals borstelen en dan naar bed.
Zaterdagmorgen ( deze week een mail gekregen dat de show iets later ging starten ) half zeven uit bed.  De poezen en katers die thuis blijven verzorgen , Atlas en Yessie nog een keer onder de blazer gezet. Hoe boller de vacht hoe beter.
8 uur  heb ik alles? entboekjes, inschrijfformulier, de uitdraai van de B& B waar we slapen van zaterdag op zondag,ect.
De tomtom instellen en oppad. Half 9 mijn vriendin Addy ophalen bij de carpool Kruiningen/Yerseke. Haar man brengt haar daar naar toe.
Daar gaan we het is 2 uur rijden het is voor ons een "thuiswedstrijd" meestal zijn de CFA shows veel verder weg.
Half elf zijn we in Grote Brogel , zaal Breugelheem is snel gevonden.
Alles uitladen. Aanmelden en de zaal in. Daar ons CFA tentje opzetten en de kamtafel. Kattenbakjes vullen en kleedjes in de tent leggen,  Yessie en Atlas kunnen in hun tent.

atlas op de show

Zo nu nog even koffie, om stipt 12 uur begint de keuring.  Om half twaalf beginnen met kammen en toiletteren.
Er hangt een gezellige sfeer. We praten wat met mede exposanten ,naast ons zit Ludmila Stratu uit Nürnberg, Duitsland. Ze heeft 5 uur moeten rijden is vrijdag al gekomen, ze heeft een schitterende brown tabby met witte kater bij zich.  WE krijgen heel veel tips, ik moet zeggen we leren weer heel veel dingen over het show klaarmaken. Er is toch in de loop der jaren weer wel iets veranderd.
Aan de ander kant exposanten uit Frankrijk ook heel aardig.
Verder bij ons in de buurt een exposant uit Duitsland met een prachtige witte Maincoon zei weten veel over hoe het gaat met de punten telling. Addy weet ook alles  van punten tellen bij deze manier van showen.  Hat is best een ingewikkelde  punten telling.
De keuring gaat beginnen ,het is goed opletten naar welke ring je moet. Je hebt het best druk,  ja gaat van de ene keurmeester naar de andere. Nu er niet zo veel katten zijn om te keuren neemt de keurmeester de tijd om uitteleggen wat de kwaliteiten zijn van de kat die hij keurt. Hij hangt de behaalde lintjes op de kooi . De lintjes hebben kleuren die aan geven wat de kat behaald heeft. Later kun je opgeroepen voor een finale. Oh wat zitten er een mooie katten echt prachtig.
  
Addy heeft Yessie de schilpad elke keer naar de ring gebracht . Yessie is nog kitten er zijn niet veel kittens daar is de tijd ook niet naar. Ze draait finales. Bij de CFA mag je alleen op de foto met de keurmeester als je finale heb gedraait.. Yessie was vaak 8ste beste kitten.

addy met Yessie Yanina van Wonderghem
Atlas de rode kater is net 8 maanden en dan zit je in de volwassen klasse.  Hij doet het prima zit met zijn grote ogen te kijken naar alles wat hij ziet bewegen. Een keurmeester vond dat hij een lieve babyface had, ja is ook zo een kater zijn kop wordt breder zodra hij gaat dekken.  Er wordt in de toekomst veel van hem verwacht.

atlas CFA champion


Om zes uur hebben we drie ringen (keuringen) gehad. We gaan met zijn allen naar de BBQ . De katten blijven in de zaal in hun tentjes. De mensen die de show georganiseerd hebben gaan bij iedereen een praatje maken. Yanina van Wonterghem (keurmeester) komt nog even wat vertellen over hoe ik de volgende keer Atlas nog mooier kan maken . Ja fijn dat je bruikbare tips krijgt. Zoiets is toch wel leuk dat heb je niet bij een daagse shows.
Na de BBQ halen we Yessie en Atlas  op in de zaal. De spullen laten we gewoon staan .We vertrekken naar de B&B Het Welthof in Bree 10 km vanaf de showhal. Het is altijd zoeken naar een hotel of B&B waar de katten mee naar binnen mogen het kost meestal €10,- per kat extra.
Daar aangekomen weer pakezel spelen, ja tentjes,kattebakken ect.

b en b

b en b tentje


De tentjes instaleren ,kattenbakken vullen,waterbakjes en brokkenbakjes vullen.  Atlas en Yessie vinden alles prima. Yessie gaat lekker spelen. Omdat Atlas al een beetje achter de poezen aangaat kunnen ze niet samen. Tegen elven gaan we proberen te slapen wat denk je lekker hoor Atlas gaat eerst een plasje doen (hij gaat echt al stinken als een kater). Net de bak schoongemaakt ja Atlas moet ook nog wel even zijn behoefte doen.  Weer uit bed om de drollen uit de bak te halen. Nu kunnen we gaan slapen. We slapen als een roos om 7 uur gaat de wekker, om half 8 ontbijten. Toevallig zitten er nog  exposanten van de show hier in deze B&B. We kennen elkaar van de onafhankelijke shows. Het is dus weer al vroeg gezellig. We genieten een heerlijk ontbijt.

ontbijt

Om kwart voor 9 alles in de auto op naar de showhal. Het was een heel goed adres.

Om tien uur begint de keuring weer. We hebben vandaag weer drie ringen(keuringen).  Ik krijg een beetje spul uit een "geheim" flesje van Ludmila.  De vacht valt direct beter. Nu proberen er achter te komen wat het is. Ze is erg behulpzaam. Ik koop weer allerlei borsteltjes, poedertjes bij de stand op de show en natuurlijk krijgen Atlas en Yessie een nieuw speeltje met kattenkruid.

Atlas draait zijn eerste finale. Hij wordt 8ste  best Long Hair. Atlas gaat op deze show CFA CHAMPION worden en behaald door deze finale  zijn eerste grandpunten. Er zijn mensen die vragen wat kun je daar nu winnen.  Ja dat is een leuke vraag je kunt een titel behalen, een lint winnen en verder niets je doet het voor de eer . Het is omdat je denkt dat je een geweldige kat hebt en ieder is trots op zijn behaalde resultaten. Het is gewoon een verslaving wie reist er nu uren om twee dagen in een hal te gaan zitten vragen ze mij wel eens, ja maar gelukkig heeft niet iedereen de zelfde hobby.

atlas 7 beste langhaar

Mijn vriendin Addy loopt twee dagen met de catalogus om alle behaalde resultaten van de katten bij te houden. Ja zij vindt het ook geweldig. Ik vindt het fijn dat we  dit samen kunnen doen en hoop nog vaak naar Show te gaan. 28 en 29 mei 2016 is het CFA show in Niederhausen (Duitsland). Ik denk niet dat Yessie en Atlas dan nog in vacht zitten, en het is ook wel erg ver je moet dan best veel vrij nemen en ook twee nachten in hotel.   Om 200 grandpunten te behalen moet je wel heel wat shows bezoeken. Grandchampion is ook wel een hele mooie titel. Hopelijk gaat het mij een keer lukken om er een Grand te maken.
Tegen 4 uur is de show klaar meestal duurt de show tot 6 uur,omdat er niet zoveel katten waren ingeschreven zijn we eerder klaar.
We pakken alles in , drinken een  bakje koffie in het restaurant  en dan de auto vol laden en twee uur sturen  naar huis.
 
Het was een super geslaagde show met dank aan de club Felinus die deze geweldige show hebben georganiseerd. We hebben GENOTEN.
Wat zijn er toch prachtige katten en wat kunnen sommige ze goed show klaar maken.

de linten
 
Thuis gekomen alles schoonmaken  wat mee naar de show geweest is. Alles weer opruimen de tentjes gebruik ik alleen als ik naar show ga de kamtafel ook.
Dan de thuisblijvers aandacht geven dat hebben ze verdient.  Die hebben minder aandacht gehad dan merk  dat nu ik alleen ben ik alles zelf moet doen. Ik ben wel ontzettend blij dat ik ze heb.

thuisblijvers

HET WAS WEER EEN HELE ERVARIG ,TERUG TE ZIJN BIJ AL DIE KAT VERSLAAFDE MENSEN.